HACCP
HACCP - (Hazard analysis and critical control points)
Dovolte nyní se krátce zmínit o HACCP. Tato zkratka skrývá opatření, významně ovlivňující v zemích EU v potravinářském průmyslu činnost související s DDD. Státy EU tímto chtějí zaručit, že na trhu budou výrobky nezávadné pro člověka. Proto byla vydaná tzv. Direktiva o hygieně a potravinách dne 14.7.1993, vedená pod značkou 93/43/EEC v oficiálních listech EU. Zde je mimo jiné uvedeno, jakými organizačními postupy zajistí příslušné orgány členských států EU kontrolu výrobních postupů při zpracování potravin a určuje povinnost inspekčních návštěv potravinářských provozů.
Direktiva výslovně uvádí dodržovat principy známé jako HACCP uvedené v pěti krátkých odstavcích.
- analýza potenciálního nebezpečí a posouzení jeho závažnosti a rizik pro potraviny v průběhu zpracovatelských operací
- identifikace bodů (míst) v těchto operacích, ve kterých mohou nastat rizika pro potraviny
- rozhodnutí, které z identifikovaných bodů jsou kritické pro bezpečnost potravin – „kritické body“
- uskutečnění efektivních ochranných a monitorovacích opatření v těchto kritických bodech
- sledování rizik pro potraviny, kritických bodů, ochranných a monitorovacích postupů periodicky a kdykoliv se změní zpracovatelské postupy
Servisní kniha obsahuje: 
- rozsah prací
- specifikace technologických postupů a nápravná opatření
- analýza trendů rizikových míst
- koncesní listina, osvědčení, povolení veterina, pojistka, atd.
- bezpečnostní listy k přípravkům
- mapa aktuálního rozmístění kontrolních a monitorovacích bodů
- evidence stavu deratizačních boxů a feromonových lapčů - OSPC
- protokol o zásahu